BLESKOVÝ "TŘEPACÍ" DORT
Ingredience:
3 smetany na šlehání, 2 konzervy (menší) mandarinkového kompotu, 2 pudinky Dr. Oetker bez vaření Créme Olé, hotový dortový korpus z piškotového těsta,
Postup :
Do většího hrnce s poklicí, která dobře těsní, nalijeme dvě smetany na šlehání, dva mandarinkové kompoty i se šťávou a nasypeme dva pudinky. Základem úspěchu je ten velmi konkrétní pudink Créme Olé. S jinými jsou špatné zkušenosti. Sehnat se dají jak vanilkový, tak čokoládový. Použít můžete oba, esteticky dort lépe vypadá s vanilkovým pudinkem. Nic nemícháme, jen hrnec zakryjeme pokličkou a několikrát zatřeseme. Jak dlouho je třeba třást pocítíte velmi snadno, protože tekutý obsah se změní na krémový a s tím se třese hůř. Takto připravenou dortovou náplň natřeme na korpus. Ozdobíme šlenačkou vyrobenou klasicky ze třetí smetany. Pokud použijete šlehačku ve spreji, použijte aspoň tu, která má v sobě nějakou smetanu a není to jen ztužený tuk. Místo dortového korpusu se dají použít dětské piškoty nebo keksy. Pokud však chcete konzumovat dezert okamžitě, piškoty nebudou mít čas nasát vlhko z náplně, proto je dobré namočit je do vychlazené kávy, případně kompotové šťávy.
Dobrou chuť.
Komentáře
Přehled komentářů
Great knowledge. With thanks!
help me write a narrative essay https://essaypromaster.com how to write a conclusion paragraph for an essay https://cheapessaywriteronlineservices.com
help write my essay z35gwp
(Eugenelob, 6. 4. 2023 5:24)