Jdi na obsah Jdi na menu
 


BLESKOVÝ "TŘEPACÍ" DORT

25. 3. 2012

Ingredience:

3 smetany na šlehání, 2 konzervy (menší) mandarinkového kompotu, 2 pudinky Dr. Oetker bez vaření Créme Olé, hotový dortový korpus z piškotového  těsta,

Postup :

Do většího hrnce s poklicí, která dobře těsní, nalijeme  dvě smetany na šlehání, dva mandarinkové kompoty i se šťávou a nasypeme dva pudinky. Základem úspěchu je ten velmi konkrétní pudink Créme Olé. S jinými jsou špatné zkušenosti. Sehnat se dají jak vanilkový, tak čokoládový. Použít můžete oba, esteticky dort lépe vypadá s vanilkovým pudinkem.  Nic nemícháme, jen hrnec zakryjeme pokličkou a několikrát zatřeseme. Jak dlouho je třeba třást pocítíte velmi snadno, protože tekutý obsah se změní na krémový a s tím se třese hůř. Takto připravenou dortovou náplň natřeme na korpus. Ozdobíme šlenačkou vyrobenou klasicky ze třetí smetany. Pokud použijete šlehačku ve spreji, použijte aspoň tu, která  má v sobě nějakou smetanu  a není to jen ztužený tuk. Místo dortového korpusu se dají použít dětské piškoty nebo keksy. Pokud však chcete konzumovat dezert okamžitě, piškoty nebudou mít čas nasát vlhko z náplně, proto je dobré namočit je do vychlazené kávy, případně kompotové šťávy.

Dobrou chuť.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář