DVOJCTIHODNÉ ŽLOUTKOVÉ ŘEZY
Dvojctihodné žloutkové řezy
Těsto:
5 žloutků
5 pol. lžic cukru krystal
5 pol. lžic polohrubé
mouky
1 káv. Lžička kakaa
5 bílků na sníh
I. nádivka:
500 ml mléka
3 pol. lžíce kukuřičného škrobu
5 žloutků
125 g másla
125 g tuku
1 sáček vanilkový cukr
II. nádivka :
250 g cukru krystal
5 bílků
2 pol. lžíce strouhané čokolády
Žloutky a cukr utřeme do husté pěny a přidáme lžičku kakaa. Vmícháme ušlehaný sníh z bílků a polohrubou mouku.
Rozetřeme na plech vymazaný olejem a vysypaný hrubou moukou.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Mezitím jsme si připravíme I. nádivku. Svaříme s mlékem kukuřičný škrob na kaši a necháme vychladnout. Žloutky a tuk utřeme a vmícháme do vychladlé kaše. Naneseme ji na upečený korpus
II. nádivka: ušleháme nad parou tuhý sníh z bílků a vmícháme cukr. Necháme zchladnout a natřeme na ztuhlý krém. Posypeme strouhanou čokoládou a necháme ztuhnout.