JAHODOVÝ PIŠKOT
Jahodový piškot
jahody
1 kelímek sladké smetany
1 smetana ke šlehání
ztužovač
1 zakysaná smetana
1 kelímek cukru krupice
4 vejce
1 vanilkový cukr
2 kelímky hladké mouky
1 prášek do pečiva
špetka soli
citrónová kůra
tuk a hrubá mouka na vysypání formy
Rozmícháme sladkou smetanu s cukrem, vanilkovým cukrem, žloutky a hladkou moukou, do které jsme přidali s prášek do pečiva. Nakonec přidáme tuhý sníh, špetku soli a citrónovou kůru. Promícháme a vzniklé těsto nalijeme na plech. Pečeme v mírně teplé troubě asi 15 – 20 min. Necháme vychladnout.
Mezitím si ušleháme šlehačku se ztužovačem a vmícháme do ní zakysanou smetanu. Tím potřeme vychladlý piškot a bohatě poklademe jahodami. Dáme do lednice ztuhnout.