KUŘE KUNG PAO
Kuře kung-pao
700 g kuřecího masa
2 šalotky
pórek
4 stroužky česneku
50 g kešu oříšků
čerstvý zázvor
50 ml rýžového vína
sezamový olej
světlá sojová omáčka
mleté chilli
2 lžíce cukru
1 lžička bílého vinného octa
1 lžíce kukuřičného škrobu
olej
Maso obalíme v kukuřičném škrobu a na rozpáleném oleji orestujeme. Vyjmeme, přidáme olej a orestujeme cibuli, pórek a česnek, přidáme zázvor, chilli, pár kapek sezamového oleje, zalijeme rýžovým vínem, přidáme sojovou omáčku a necháme zeleninu změknout. Přidáme ocet, vložíme maso, na okraje woku vysypeme cukr, necháme zkaramelizovat a vmícháme do pokrmu. Na závěr přidáme oříšky.