SPAGHETTI PANZANI
SPAGHETTI PANZANI
olej slunečnicový (dvě lžíce na osmažení cibule)
1 větší cibule
česnek sušený (nebo asi tak 3 stroužky)
2 šlehačky Kunín
1 špenát Bonduel sekaný
různé kousky sýra co dům dal (smetanové i Nivu)
1 lučina
15 dkg šunky
15 dkg sýra - cihla na strouhání
1 lžička Knorru Aromat
Příprava:
cibuli nakrájíme na jemno
nastrouháme sýr cihlu
šunku pokrájíme na malé kostičky
Větší cibuli pokrájenou na jemno zpěníme na slunečnicovém oleji. | |||||||||
Z pokrájené šunky odebereme malé množství a osmažíme společně s cibulkou. | |||||||||
Přidáme kuličky špenátu a necháme je rozpustit. Rozpuštěný špenát spojený s | |||||||||
osmaženou cibulkou a šunkou mírně osolíme , okořeníme Knorrem a česnekem. | |||||||||
Malou chvilku3 až 4 min dusíme. Podušený a okořeněný špenát zalijeme | |||||||||
šlehačkou a přivedeme do varu. Mírným mícháním rozpouštíme v omáčce | |||||||||
různé druhy sýra a lučinu. Tím se omáčka zahustí. | |||||||||
Špagety PANZANI se uvaří dle návodu v osolené vodě, po 4 až 5 min slijeme | |||||||||
a můžeme podávat. | |||||||||
Uvařené špagety s omáčkou zdobíme nastrouhaným sýrem a pokrájenou šunkou |
Dobrou chuť.