VEPŘOVÉ KOTLETY NA SMETANĚ
Ingredience:
Vepřová kotleta bez kosti (asi 4), brambory (1kg), smetana ke šlehání (250 ml), cibule, sůl, pepř, olej
Příprava :
V pekáči necháme na oleji zesklovatět nakrájenou cibuli. Do střídavých vrstev pokládáme na plátky nakrájené syrové brambory, kotlety, cibule, sůl, pepř a tak dokola, podle toho kolik toho chceme, ale musíme dát pozor aby toho nebylo tolik, že by se to nepropeklo. Nakonec přijdou zase brambory. (já osobně dělám maximálně 2 vrstvy) . Zalijeme smetanou ke šlehání.
Pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 45-60 minut až je maso upečené. Chutná skvěle a pikantně. Lze dochutit dle fantazie (grilovací koření apod.)
Dobrou chuť.